portfolio
terug naar home

WOUW! Motion Design Studio > Wrap it in wonder

WOUW! maakt echt supergave dingen. Dus toen Wouter bezig was met de nieuwe website en mij vroeg voor de copy, was ik meteen enthousiast. Het kwam aan op goed doorvragen, want Wouter heeft heel veel in zijn hoofd maar dat kan ik natuurlijk niet zien. Eén van de opdrachten in hun portfolio ging over De Villamoord, een driedelige serie over een Arnhemse roofmoord met veel verdachten. Daarvoor moest WOUW! een titelsequentie maken in de sfeer van de film S7ven. 

Copy BuitenZinnen voor WOUW!
'Gravend door de berg bewijsmateriaal hadden we ineens beet. Wat als we de focus leggen op ondervragingskamer? Dat is de plek waar de 9 verdachten eindeloos aan de tand zijn gevoeld... Daar vallen de puzzelstukken op zijn plek... Door details zoals citaten, plattegronden en uitslagen van forensisch onderzoek te animeren kwam het dossier tot leven. Ons idee leidde niet alleen naar de beloofde, tandenbijtende titelsequentie. Het is hét uitgangspunt geworden voor de algehele vertelvorm van de serie.
Na het eerste seizoen ging opnieuw de telefoon. 'We worstelen met de rode draad van serie 2 waarin het draait om het drugsklimaat van de jaren '90. Kunnen jullie een nieuwe leader voor ons maken in dezelfde stijl?'

Benieuwd naar WOUW!, werk en website?